Datasektionens logotyp

Vi är Datasektionen vid Luleå tekniska universitet. Vår uppgift är främst att säkerställa kvalitén på utbildningarna och studiemiljö inom Datateknik, Teknisk Fysik och Elektroteknik samt Rymdteknik. Vi arbetar under Teknologkåren som representerar alla teknologstudenter på LTU.

Vi anordnar även företagsevent, sittningar och andra event för våra medlemmar.

Under sektionen finns fyra underföreningar, D6 för studiesociala event, DNB för hemmabryggare, xp-el för den elektronik intresserade och STV för den film/mediantresserade. Mer information hittar ni under Underföreningar.

Utöver dessa finns dessutom programföreningar för respektive program under sektionen. De arbetar för att skapa diverse event som gynnar de specifika programmen, så som programtröjor, pluggstugor mm. Mer info finns under Programföreningar

Om du har några funderingar, vill ha hjälp eller sponsring för att hitta på något kul, tveka inte att kontakta oss, vi finns här för dig!

Datasektionen tillhör automatiskt du som är kårmedlem och studerar Datateknik, Rymdteknik eller Teknisk fysik och elektroteknik. Om du inte manuellt bytt sektion.

Historia och kuriosa

Datasektionen grundades år 1984 och är därmed en av de äldre sektionerna vid LTU.

Dobbe är vår maskot, han är en tiger som dyker upp lite här och var vid våra event och dokument. (Ej att förbrylla med seriefiguren Hobbe, vitt skilda)